Pizza med kyckling och ost

Detta är ett utmärkt sätt att ta tillvara på rester av grillad kyckling.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Grunddeg för pan pizza:
  • 2 dl vetemjöl special
  • 2 ½ vetemjöl
  • 2 dl varmt vatten
  • 1 tsk torrjäst
  • ½ tsk flytande honung
  • 1½ tsk olivolja
  • 4 krm salt
  • Pizzasås:
  • 1½ msk olivolja
  • ½ vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 burk hela tomater, om ca 400 g
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk torkad oregano
  • Torkad chili efter smak
  • Fyllning:
  • 225 g riven ost
  • 1-2 grillade kycklingbröst
  • 2 tunna skivor rödlök eller torkad lök efter tycke och smak
  • 2 msk slätbladig persilja
  • 4 msk fint riven parmesanost

Gör så här

  1. Ger 2 bottnar
  2. Sikta samman mjölsorterna. Häll vatten, jäst, honung, och olivolja i en matberedare. Tillsätt 5 msk av mjölet och rör till en slät blandning. Täck över med en bakduk och låt stå i 20 minuter, då ett skum bör ha formats på ytan. Tillsätt resterande mjöl och salt och kör med matberdedarens degkrokar i 4 minuter eller knåda för hand i 10 minuter tills allt mjöl är inarbetat i en smidig deg. Täck med bakduk och ställ att jäsa varmt i ca 1-1½ timme.
  3. Pizzasås:
  4. Hetta upp olja i en stor tjockbottnad stekpanna. Tillsätt vitlök och fräs ett par minuter. Häll i tomaterna och krossa dem med en träslev. Låt sjuda i 15- 20 minuter tills nästan all vätska kokat bort och såsen tjocknat. Tillsätt salt, oregano och chili efter smak. Det blir ca 2 dl sås.
  5. Värmg ugnen till 250 grader och baka ut 2 pizzabottnar. Dela upp såsen mellan de 2 bottnarna.Bred ut den jämnt men lämna en kant på 1 cm runt om. Strö hälften av osten på vardera pizza och fördela sedan även den grillade kycklingen och löken på samma sätt. Peppra efter smak.
  6. Grädda i 8 - 10 minuter mitt ugnen tills dess att osten smält och kanterna blivit gyllenbruna. Strö persilja och parmesanost över. Skär upp i bitar och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…