Pizza rustica

Mer som en paj än en pizza

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • 375 g vetemjöl
  • 1 tsk florsocker
  • Salt
  • 155 g kylt smör
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 2 msk isvatten
  • Fyllning:
  • 500 ml ricotta
  • 6 separerade ägg
  • 1/2 blomkålshuvud eller annan grönsak man gillar
  • 2 -3 morötter
  • 100 g riven mozzarella
  • 100 g stark ost skivad i tärningar
  • 60 ml (25 g) riven parmesan
  • 1 msk hackad färsk persilja
  • 1/2 tsk hackad färsk oregano
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 krm muskot
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Sikta mjöl, florsocker och salt i en skål. Arbeta in smöret med fingrarna. Tillsätt ägg, äggula och vatten. När det blivit en slät deg, täck över med plastfolie och ställ i kylen i 30 min.
  2. Sätt på ugnen på 190 grader. Olja en pajform (mått ca: 25 ovanmått och 4 cm djup).
  3. Sjud blomkålen och morätterna så de blir lite mjuka.
  4. Fyllningen: vispa ricottan slät, tillsätt äggen och vispa väl. Tillsätt blomkålen, morötterna, mozzarellan, starkosten, parmesanen, persilja, oregano, muskot, salt och peppar i blandningen.
  5. Dela degen i 2 delar. Kavla ut degen och täck formen. Häll i fyllningen. Kavla ut den andra delen lägg på som lock. Nyp ihop kanterna och nagga med gaffel. Pensla gärna med ägg.
  6. Ställ in i ugnen i 45 - 50 min. Lägg på folie om den blir brun för fort.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…