Pizzasnurror

Dessa urgoda pizzasnurror har jag bakat ett antal gånger nu och de blir bara godare och godare! Ur Leilas "One more slice" vars bok är helt underbar. Man vill baka och laga allt ur den. Leila gör cirka 100 små snurror av detta recept medan jag föredrar de i bullstorlek. Västerbottensost och basilika kom till när oregano vart slut i affären.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Grundrecept:
  • 15 g färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl durumvete
  • 5,5 - 6 dl vetemjöl special
  • .Fyllning:
  • 2 stora vitlöksklyftor, pressade
  • 1 kruka färsk oregano eller basilika, hackat
  • 2 sardellfiléer, mosade
  • 200 g smör, mjukt
  • 200 g färsk parmesanost eller västerbottenost, grovt riven
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Tillsätt socker, flingsalt och olivolja. Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda degen i maskin tills den blir elastisk. Strö över lite vetemjöl och låt jäsa övertäckt i 45 minuter eller till dubbel storlek. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda vitlök, sardellfiléer, oregano eller basilika tillsammans med smör och en av ostarna. Kavla ut degen till en rätt tunn rektangel och bred ut kryddsmöret jämnt över hela. Rulla ihop till en tajt rulle från långsidan. Skär degen i önskade storlekar och lägg på plåtar klädda med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt. Grädda snurrorna gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…