Plättar med äppelringar

Överraska med äppelringar i plättarna. Strö på lite kardemummaströssel när plättarna ännu är varma så smälter sockret och blir så där ljuvligt gott. Lättvispad fluffig grädde eller mjukrörd glass är gott till...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 msk avsvalnat smält smör
  • 4 syrliga svenska höstäpplen eller t ex Royal Gala
  • 1 citron
  • Smör eller margarin till stekning
  • Kardemummaströssel:
  • 3 msk strösocker
  • 1½ msk nymald kardemumma

Gör så här

  1. Vispa äggen, hälften av mjölken, mjölet och saltet till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och det smälta avsvalnade smöret.
  2. Låt smeten vila minst 30 minuter i kylskåp före gräddningen.
  3. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna ringar. Doppa äppelringarna i saften från en pressad citron, låt dem rinna av.
  4. Smält fettet i plättlaggen, lägg en äppelskiva i varje rundel och häll på smet. Stek plättarna gyllenbruna på båda sidor.
  5. Blanda socker och kardemumma och strö över plättarna medan de är varma.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr