Plommon Cobbler

En läcker variant på den Amerikanska Peach Cobbler. Tillagas med fördel på en Kamado (typ: Big Green Egg) men det fungerar givetvis i en vanlig ugn också.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl socker
  • ½ tsk kanel
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 2 msk pressad citronjuice
  • 1 dl Amaretto
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk salt
  • 1 liter skivade plommon
  • 50 g smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Tänd grillen och låt den komma upp till 210 grader med platesetter och baksten.
  2. Blanda 1 dl socker med kanelen, citronskalet, citronjuicen, amaretto, majsstärkelse och 1/2 tsk salt i en skål och rör ned plommonskivorna.
  3. Smält smöret i en kastrull och häll i en kakform. Blanda mjölet, resterande socker, bakpulver, mjölk, vaniljsocker och lite salt. Häll smeten i kakformen ovanpå smöret. Tillsätt plommonröran och grädda det hela i ca 45 minuter tills skorpan är gyllenbrun. Låt svalna ca 10 minuter innan du serverar med glass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…