Plommon- och blåbärsrutor

Mörk chokladbotten som smaksätts med blåbär och portvin (Graham's Vintage Port 2003 , nr 99294), med plommonglasyr och garneras med silverpärlor. Portvinet kan ersättas med plommonessens.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Chokladbotten:
  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 1-2 paket frysta blåbär (otinade)
  • 1/2-1 dl portvin
  • Alt. 3-4 tsk portvinsessens
  • Topping:
  • 100 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 2 msk grädde
  • 2 msk portvin
  • Alt. 2 msk portvinsessens
  • 5 droppar grön hushållsfärg
  • 5 droppar röd hushållsfärg
  • Garnering:
  • Silverpärlor

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, och strö på ströbrödet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna (spar lite av mjölet till blåbären) och vänd ner i smeten. Tillsätt portvinet. Blanda de otinade blåbären med en del av vetemjölet innan du rör ner dem i smeten, så sjunker de till botten.
  3. Grädda kakan längst ned i ungnen i 25-40 minuter.
  4. Toppingen:
  5. Blanda hushållsfärgerna (toppingen ska en någorlunda plommonaktig färg) med grädden och portvinet och häll i smöret. Tillsätt sockret och rör om. Fördela glasyren över kakan och garnera med silverpärlor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…