Plommonfromage

Härligt god fromage.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 l plommon
  • 1 dl vatten
  • 6 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 burk Kesella gourmet (250 g)
  • 1 1/2 dl naturell yoghurt

Gör så här

  1. Koka frukten i vatten tills den känns mjuk (koka under lock men låt inte värmen vara för hög).
  2. Passera frukten, räkna med att 2 deciliter går åt till fromagen.
  3. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
  4. Dela äggen och vispa upp gulorna med sockret.
  5. Tillsätt Kesella, yoghurt och plommonpurén.
  6. Lös upp gelatinet på svag värme och rör ned lösningen i smeten.
  7. Vispa slutligen äggvitorna till ett fast skum och blanda med det övriga.
  8. Häll smeten i en lämplig skål och gör eventuellt en papperskrage så att fromagen får litet höjd.
  9. Låt stå i kylskåp i några timmar eller över natten.
  10. Lossa papperskragen och garnera med plommonklyftor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr