Plommonkaka med nötter o konjak

Julig plommonkaka från Finland

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g torkade plommon
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 1 dl konjak
  • 200 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Hacka plommon och hasselnötter och slå över konjaken. Låt dra minst en timme, helst över natten. Rör om då och då.
  2. Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget.
  3. Blanda samman mjöl och bakpulver, rör ner det i smeten växelvis med grädden. Grädda i en smord och bröad form längst ner i ugnen, ca 50 min 175 grader.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…