Plommonpaj

Väldigt enkel och god att göra. Jag använde blå plommon till min paj.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 2 ¾ dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 75 g margarin (kallt)
  • 4 msk vatten (kallt)
  • Fyllning:
  • 700 g plommon
  • Skalet från 1 citron (rivet)
  • 2 msk aprikosmarmelad
  • 2 msk margarin
  • 1-1 ½ dl ströbröd
  • 2 msk socker
  • ½ tsk kanel

Gör så här

  1. Pajdeg:
  2. Häll mjöl, socker och salt i en mixer, blanda.
  3. Dela margarinet i bitar, tillsätt några i taget.
  4. Häll sedan i vattnet tag 2 msk i taget. Låt allt blanda väl. Pressa ihop degen och lägg i plastfolie ca 3 timmar.
  5. Fyllning:
  6. Dela plommonen på hälften ta ur kärnan, lägg i en skål. Häll på citronskal, marmelad och blanda.
  7. Blanda ströbröd, socker och kanel.
  8. Sätt på ugnen på 200 grader.
  9. Kavla ut degen till ca 20-22 cm i diameter (gör detta gärna direkt på bakplåtspapper, då den ska gräddas på pappret)
  10. Strö ut lite av ströbröds blandningen i mitten (lämna ca 3-4 cm till kanten).
  11. Lägg plommonen på blandningen med skalet nedåt. Lägg på margarinet i bitar.
  12. Vik upp kanterna runt hela pajen, strö på resten av ströbrödsblandningen på plommonen.
  13. Grädda i ca 40 minuter.
  14. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…