Plommonpaket

Inuti dessa vetebullar döljer sig en helt oemotståndlig, sötsyrlig plommonfyllning. En riktigt läcker överraskning för dina kaffegäster!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt jäst
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 2 äggulor
  • 13 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 5-6 plommon
  • 150 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Pensling:
  • 1 uppvispat ägg
  • Garnering:
  • 2 msk pärlsocker

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör tills jästen löst sig.
  2. Blanda ner socker, salt, äggulor och mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa 40 minuter.
  3. Gör fyllningen: Kärna ur och finhacka plommonen. Ställ åt sidan. Rör ihop smör, strösocker och vaniljsocker.
  4. Stjälp upp och knåda degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut degen till en platta, ca 50x50 cm. Skär eller sporra ut 20 fyrkanter.
  5. Fördela smörkrämen och plommonbitarna på degrutorna. Vik upp hörnen och tryck till på mitten. Lägg bullarna i pappers- eller aluminiumformar. Låt bullarna jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Pensla paketen med ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna 8-10 minuter.

Kommentarer

Detta ska jag prova. Gör det du med!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr