Plommonparfait

En ljuvlig dessert.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g plommon
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 1/2 dl socker
  • 4 stora äggvitor
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 msk apelsinlikör
  • Garnering:
  • Fingerkex
  • Plommon
  • Citronmeliss

Gör så här

  1. Koka vatten och socker i en kastrull. Låt det koka på svag värme under omrörning då och då tills du kan göra en kula av massan i kallt vatten.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  3. Häll sockerlagen direkt från värmen ner i äggskummet under fortsatt kraftig vispning. Fortsätt att vispa tills det blir en fluffig och svällande marängmassa.
  4. Skålla, skala och kärna ur plommonen. Lägg plommonen i en kastrull och låt dem koka tills de mosar sig. Häll plommonmassan i en mixer eller matberedare och kör till en slät smet.
  5. Vispa grädden till skum. Vänd ner den i marängmassan tillsammans med likören. Rör till sist ner plommonmassan.
  6. Häll smeten i en form med löstagbar kant eller i portionsformar.
  7. Ställ formen/formarna i frysen och låt parfaiten frysa ca 4 timmar eller över natten.
  8. Stjälp upp parfaiten och garnera som på bilden.
  9. Tips: Tycker du att parfaiten ser färglös ut, kan du droppa i några droppar röd karamellfärg.
  10. Njut1

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…