Plommonpizza

Vem blir inte sugen på denna söta pizza med massor av läckra plommon! I botten en mördeg som blir bäst om den får ligga i kylen ca 1 timme innan utkavling. Plommonpizzan är godast när den är nygräddad och spröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mördeg:
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • Fyllning:
  • 8 plommon
  • Lite av mördegen
  • 2 msk råsocker strö
  • 1 msk potatismjöl alt 1-2 msk gelésocker multi

Gör så här

  1. Mördeg:
  2. Hacka samman mjöl, socker, bakpulver och smör. Ev behövs lite mera mjöl. Plasta in och låt degen vila i kylen ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram mördegen och ta undan en liten bit. Kavla, eller tryck ut resten den direkt på mjölad plåt till ca 30 cm i diameter.
  4. Kärna ur plommonen och skär dem i ganska tunna klyftor. Lägg dem på kakan. Nyp över den lilla degbiten. Strö över råsocker och potatismjöl alt. gelésocker.
  5. Grädda i ugnen 12-14 minuter tills kakan fått fin färg.
  6. 15-20 bitar
  7. Vem blir inte sugen på denna söta pizza med massor av läckra plommon! I botten en mördeg som blir bäst om den får ligga i kylen ca 1 timme innan utkavling. Plommonpizzan är godast när den är nygräddad och spröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…