Plommonsufflé

Det här är en luftig och lätt dessert som är mer lättlagad än du tror.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6-8 st plommon, röda
  • ½ dl vatten
  • ½ dl rårörsocker
  • ½ tsk mandelextrakt
  • 5 äggvitor
  • Garnering:
  • Florsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Dela plommonen och ta bort kärnorna. Lägg plommonen i vatten i en kastrull. Koka upp över hög värme. Sänk till låg värme och lägg på lock. Låt sjuda i 3-4 minuter.
  3. Rör ner socker och mandelextrakt. Dra av från värmen och ställ kastrullen i en bunke med iskallt vatten i 10 minuter.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner den i den kalla plommonblandningen. Häll smeten i en suffléform.
  5. Grädda i 15 minuter eller tills sufflén har svällt upp och fått fin färg.
  6. OBS! Öppna inte ugnsluckan, då sjunker sufflén ihop.
  7. Strö över florsocker och servera direkt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…