Plommonsufflé

Efterrätt som hör julen till. Mycket god! Om du inte tycker om plommon kan du byta ut det mot 1½ dl äppelmos så får du en god äppelsufflé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g plommon
  • 1 dl socker
  • 4 äggvitor

Gör så här

  1. Skölj plommonen och koka dem mjuka. Hacka dem fint och blanda in hälften av sockret. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt resten av socket. Blanda försiktigt in vitorna i frukten. Lägg massan i en smord och eldfast form. Grädda sufflén ca 30 min, eller tills den fått vacker färg i 175 grader.
  2. Serveras direkt med grädde eller vaniljsås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…