Polarkycklingfilé

Kycklingpaket som kan göras klara i god tid när man ska ha gäster och som ugnsteks strax före servering.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 100 g rökt renkött
  • 2 tsk riven pepparrot
  • 2 msk mjukost
  • 2 msk hackad persilja
  • 3 msk crème fraiche
  • 4 smördegsplattor
  • 1 äggula
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Lägg renkött, pepparrot, mjukost, persilja och crème fraiche i en mixer eller matberedare och kör till en puré. Smaka av med salt och peppar.
  2. Tina smördegsplattorna enligt förpackningens anvisningar. Kavla ut dem så att de blir ca 2 mm tjocka. Dela dem på mitten.
  3. Gör en djup ficka i varje kycklingfilé. Fyll fickorna med renköttsröran. Salta och peppra filéerna.
  4. Lägg en kycklingfilé på 4 smördegsplattor. Pensla kanterna med äggula. Lägg de återstående plattorna över som ett lock. Tryck till ordentligt runt kanterna. Skär bort överflödig deg.
  5. Strax före serveringen:
  6. Lägg paketen på bakpappersklädd plåt. Pensla med äggula.
  7. Grädda ca 15 minuter i 225 grader. Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare 15-20 minuter.
  8. Bjud en sallad och eventuellt en god senapssås till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept