Pollo Limonello

God pastarätt som i finlänska matbloggar fått mycket uppmärksamhet efter att restaurangen Bar no 9 publicerat receptet på deras mest beställda maträtt i en dagstidning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer
  • 50 g smör eller en skvätt olja
  • 1 liten hackad lök
  • 1 knivsudd cayennepeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk kycklingfond
  • ½ msk gurkmeja
  • 3-4 pressade vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk riven, färsk ingefära
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk honung
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • parmesan eller pecorino
  • ev. färska bladpersilja

Gör så här

  1. Skär kycklingen i strimlor och fräs den i fett. Tillsätt hackad lök och cayennepeppar, fräs.
  2. Tillsätt grädde och kycklingfond. Låt småkoka en stund.
  3. Tillsätt gurkmeja, vitlök, ingefära, citronsaft och honung. Småkoka på låg värme en stund. Tillsätt yoghurt och salt enligt smak.
  4. Serveras med pasta. Strö den rivna osten och persiljan över.

Kommentarer

En av mina favoriträtter och har blivit en uppskattad rätt vid middagsbjudningar.

Liknande recept