Portergryta

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 gram innerfilé, skuren i strimlor
  • 25 cl porteröl
  • 1/2 msk vinbärsgelé
  • 2 msk kinesisk soja
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 150 g skalade smålökar
  • 150 g färska champinjoner
  • 1/2 tärning köttbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl creme fraiche

Gör så här

  1. Bryn kött, lök och svamp. Späd med porter. Häll i kryddor, vitlök, gelé och soja. Låt koka i 20 minuter. Tillsätt vispgrädde och creme fraiche. Låt puttra i några minuter. Servera med kokt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.