Portionsfocaccia

Hur goda som helst med oliver och soltorkade tomater!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten 37º
  • 2 msk olivolja
  • ½ msk salt
  • 2 dl durumvetemjöl
  • 10 dl vetemjöl
  • Topping:
  • 8 soltorkade marinerade tomater, delade
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • Rosmarin
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en degbunke, lös upp den med det fingerljumma vattnet och oljan.
  2. Rör ner salt och durumvetemjölet.
  3. Arbeta in vetemjölet. Knåda degen ordentligt till den blir blank och fin.
  4. Låt degen jäsa övertäckt ca 45 minuter.
  5. Ställ 15 stora muffinsformar på en plåt.
  6. Dela degen i 15 delar och lägg dem i formarna.
  7. Låt bullarna jäsa i 20 minuter.
  8. Tryck ner tomatbitar och pensla med rikligt med olivolja.
  9. Stick ner färska rosmarinkvistar eller strö över torkad.
  10. Avsluta med att strö över flingsalt.
  11. Grädda bullarna i ugnen i 250º ca 10 minuter.

Kommentarer

Supergoda! Ett tips är dock att smörja formarna innan med lite smör eller olja - mina fastnade ganska mycket. Plus att trycka ner oliver och tomater ordentligt i degen för annars ploppar de upp igen! Dessa blev mycket uppskattade vid ett litet kalas igårkväll. Vi kommer att göra dem många gånger!
detta var gott

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr