Potatisflarn med västerbottenost

En riktigt god smakkombination som passar till det mesta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 platta fryst smördeg (30x20 cm)
  • 1 ägg
  • 5 dl grovt tärnad kokt potatis
  • 3 dl vispad crème fraiche
  • 2 finhackade rödlökar
  • 2 dl riven västerbottenost
  • Salt
  • Peppar
  • Garnityr:
  • Färsk rosmarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Låt smördegen tina, vik in kanterna på alla sidor och pensla med ett ägg så att degens kanter fastnar mot varandra. Den plana ytan i mitten naggar du med en gaffel för att bottnen inte ska resa sig i ugnen.
  3. Blanda tärnad potatis med vispad crème fraiche, rödlök, västerbottenost, salt och peppar. Klicka ut rikligt med fyllning på den naggade ytan på smördegen. Grädda i ca 20 min.
  4. Ta ut flarnet, låt svalna lite och strö över färsk rosmarin.

Kommentarer

Kul recept och verkligen jättegott. Serverade till grillade revben och fläskfilé. Hoppade över rosmarin och hade nog lite mer ost.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr