Potatislimpa

God limpa med lite söt smak av honung. Limporna bör få vila en dag innan de skärs upp. Då blir brödet saftigare och smular inte.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 150 g jäst
  • 3 msk matolja
  • 3 msk kummin
  • 1 tsk salt
  • 1½ msk honung eller socker
  • 10 fint rårivna potatisar
  • 2 dl Risenta quinoaflingor
  • 10-12 dl Risenta bovetemjöl
  • Solroskärnor till formen och garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Värm vattnet till fingervarmt. Smula ner jästen och rör tills den löst sig.
  3. Tillsätt matolja, kummin, honung och salt. Blanda i quinoan och den rivna potatisen.
  4. Rör sist i mjölet. Degen ska bli ganska lös.
  5. Smörj två brödformar och bröa dem med solroskärnor .
  6. Häll brödet i formarna, strö lite solroskärnor på toppen och grädda utan förjäsning i 45 minuter.
  7. Limporna bör få vila en dag innan de skärs upp. Då blir brödet saftigare och smular inte.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…