Potatissallad med prinskorv

En matig och jättegod sallad, populär hos oss alltsedan början av 80-talet. Den serveras kall efter att smakerna har "gottat ihop sig" i kylskåpet i minst ett par timmar. Kan med fördel göras dagen innan den ska serveras. Passar bra som ensamrätt, buffé eller hur man vill. Gör gärna dubbel sats av såsen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Sallad:
  • 5 hg prinskorv
  • 5 hg potatis
  • 8 tomater (eller 6)
  • 15 cm färsk gurka
  • 1 medelstor purjolök
  • sås:
  • 2 msk senap
  • 2 msk majonnäs
  • 5 msk ketchup
  • 5 msk grädde

Gör så här

  1. Koka potatisen och skär i tärningar, låt dem kallna.
  2. Skär korven i små bitar och stek, låt dem kallna.
  3. Skär tomater, gurka och purjo i små bitar och blanda allt ordentligt.
  4. Rör ihop såsen, slå över och låt stå i kylskåpet i minst två timmar, helst längre.

Kommentarer

Nu har vi gjort den här salladen flera gånger och många är vi som ätit av den. Verkligen jättegod och matig!! Den passa så bra att förbereda och bjuda på t.ex. varma sommardagar och när som helst. Tackar så mycket för receptet!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…