Potatissalld med gorgonzola och dill

En jättegod potatissalld

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • knappt 1 kg små välborstade färskpotatisar
  • 3-4 mska vitvinsvinäger
  • 2 1/2 dl gräddfil eller lätt crème fraiche
  • drygt 1 dl majonnäs
  • drygt 1 dl hackad färsk dill
  • drygt 1 dl putsad och hackad salladslök
  • drygt 1 dl finstrimmlad stjälkselleri
  • 1 1/2 dl smulad gorgonzola eller annan blåmögelost
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten tills den är nätt och jämnt mjuk, ca 15 minuter. Slå av vattenet och låt potatisen svalna något. Skät den i centimeterstora tärningar, ringla över vinägern och blanda försiktigt. Rör samman dill, salladslök, selleri, gräddfil, majonäs och ost till en dressing. Vänd försiktigt ner potatisen i dressingen och smaka av med salt och peppar. Kyl salladen några timmar före serveringen. Severera den till skinka, rostbiff, korv av valfir sort eller vad du har i picknickkorgen eller kylskåpet. Blir det något över är salladen minst lika god nästa dag.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…