Prins Sigvards tårta

Jättegod!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Bottnar:
  • 4 äggvitor
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 125 gr sötmandel
  • Kräm:
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 125 gr smör
  • 1 dl grädde
  • Garnering:
  • 2 dl vispgrädde
  • Rostad mandel

Gör så här

  1. Till bottnarna vispas vitorna till skum, sockret och den malda mandeln rörs i. På väl smorda smörpapper bres smeten ut till 2 rundlar (tallriksmått). Grädda ca 15-20 minuter i 175-200°. Bottnarna gräddas var för sig. Lossas så fort som möjligt. Låt svalna.
  2. Till krämen blandas allt utom smöret i en kastrull. Får sakta sjuda till en tjock kräm. Kastrullen tas av plattan, smörbiten läggs i och krämen röres sval.
  3. Grädden vispas. På en botten bres hälften av krämen ut och ovanpå detta hälften av grädden. Den andra botten läggs på och resten av krämen och grädden på. Rostad, flagad mandel ovanpå.

Kommentarer

Blev vjuden på tårtan på jobbet. Den var jättegod.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr