Prinsesstårta mjölkfritt

Smakar som en vanlig Prinsesstårta!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning 1:
  • 2 dl hallonsylt.
  • Fyllning 2:
  • 1 sats vaniljkräm
  • 3 dl Nutramigenblandning eller annan mjölkfri produkt
  • 1 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 1 1/2 msk maizena/majsstärkelse
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • Garnering:
  • Färdigköpt grönt marsipantäcke
  • Florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver och rör försiktigt ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord och mjölad 2,5-liters form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min. Låt tårtbottnen kallna.
  3. Gör vaniljkrämen enligt recept och låt kallna. Dela tårtbottnen i tre delar. Bred ut hälften av vaniljkrämen på understa delen. Lägg över nästa del och bred ut hallonsylten. Täck med sista delen och bred resten av vaniljkrämen på tårtan och kanterna. Lägg försiktigt över marsipantäcket. Sikta över florsocker.
  4. Vaniljkräm
  5. Blanda alla ingredienser utom vaniljsockret i en tjockbottnad kastrull. Sjud krämen på svag värme under vispning tills den får en krämig konsistens. Tag av kastrullen från värmen och smaksätt med vaniljsockret

Kommentarer

Kan man använda bara potatismjöl, för då hade den ju varit gluten fri också. /// Ellen
Nu kan barnbarnet äta (som köpekaka) Gott, gott

Liknande recept

@marre73

Fläskgryta med sting

Leker med mat och hittade på detta, blev riktigt gott och är lätt att göra. Maten sköter sig själv i ugnen och man slipper…

@mafia

Kleftiko

Egenkomponerat recept på en rätt,som vi åt många gånger under vår övervintring på Cypern.