Profiteroles

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,5 dl Vatten
  • 60 g Smör
  • 90 g Vetemjöl
  • 150 g Ägg
  • Chokladmousse

Gör så här

  1. Koka upp vattnet och smöret. Tillsätt allt mjölet på en gång. Rör kraftigt med en träsked i 3-4 minuter tills smeten släpper ordentligt från kanterna. Tag av kastrullen och låt smeten svalna något. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt tills det blandat sig ordentligt Sätt ugnen på 215 grader. Spritsa ut degen i önskad form till eclair, petit choux eller profiteroles. Baka av de första minuterna med stängt spjäll, öppna sedan spjället och baka färdigt i 200°. Gräddningstid ca 20 minuter. Se till att dina petit chouxer är helt torra (de sjunker annars), är de inte det, torka dem med öppen ugnslucka. Skär en liten öppning och fyll med chokladmoussse. Värm dem gärna en aning. Servera med vaniljglass.

Kommentarer

150 g ägg?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…