Prostinnans julkaka

En kaka som bara blir godare för var dag är kära fruktkakan. Saftig och späckad med russin, suckat, apelsinskal och mandel. Här ska det inte vara något bakpulver i smeten. Man skär mycket tunna skivor av denna fruktkaka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2½ dl socker
  • 4 äggulor
  • 1½ dl russin
  • ½ dl suckat
  • ½ dl syltade, hackade apelsinskal
  • ½ dl hackad sötmandel
  • 3½ dl vetemjöl
  • 4 äggvitor

Gör så här

  1. Rör smör och socker poröst.
  2. Tillsätt gulorna, en i sänder under kraftig omrörning.
  3. Blanda russin, suckat, apelsinskal och hackad mandel med 1 dl av mjölet och rör ner det i smeten.
  4. Tillsätt resten av mjölet och vänd till sist ner hårt vispade äggvitorna.
  5. Bred ut smeten i en väl smord, bröad, avlång form, rymd ca 2 liter och grädda i 175 grader tills kakan känns torr, ca 1 timme.
  6. Låt den stå i formen en stund innan den stjälps upp på galler att kallna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…