Proteinrik glutenfri, quorn- och spenatpaj

Quornfärsen går att byta ut mot annan proteinrik källa, exempelvis kyckling eller nötfärs.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 250 g kvarg (jag tog laktosfri)
  • 2 msk kokosolja (eller valfri olja)
  • 0,5 dl vatten
  • 2 dl bovetemjöl (kokosmjöl, soja etc funkar säkert)
  • 1,5 tsk havssalt
  • 2 tsk bakpulver
  • Valfri fyllning (jag tog quornfärs och spenat)
  • Äggstanning:
  • 4 ägg
  • 2 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda alla pajdegs-ingredienser till en smet. Smörj form och berd ut smet.
  2. Förgrädda 10-12 min på 175 grader
  3. Blanda äggstanning med valfri fyllning.
  4. Lägg i fyllning och ha i ugnen tills pajen fått färg och äggstanningen blivit någorlunda fast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…