Pulled chicken

Få rätter har fått sådant genomslag på senare år som pulled pork. Lätt att göra men den kräver flera timmar i ugnen. Till vardags passar en supersnabb variant med färdiggrillad kyckling. Också perfekt fredagsmys. Välj en barbecuesås som inte är för söt. Tips! Prova att rosta majsen lätt i en torr panna. Det lyfter rätten ytterligare ett snäpp. Receptet har jag hittat i ICA's tidning Buffé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1 stor rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 msk olja
  • 1 flaska barbequesås à 500 g (gärna med rökig hickorysmak)
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering:
  • 1-2 avokado
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 burk majskorn (à ca 340 g)
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 lime i klyftor
  • 1 kruka hackad koriander
  • 8 små bröd (t ex surdegsfrallor)

Gör så här

  1. Plocka/riv kycklingköttet i bitar.
  2. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Dela chilin på längden och skrapa ut kärnor och fröfästen med en tesked. Hacka chilin fint.
  3. Fräs lök, vitlök och chili i oljan i en kastrull 1–2 minuter utan att det bränns.
  4. Lägg i kycklingköttet och häll i hela flaskan med barbecuesås. Häll lite vatten i den tomma flaskan. Sätt på locket, skaka om, och häll i det sista av såsen i kastrullen. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva avokadon och klyfta tomaterna. Häll av majsen.
  6. Servera kycklingen med tillbehören samt bröden och låt alla ta för sig.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…