Pumpaparfait med pistagekaramell

En härlig dessert men snåla inte på apelsinen för det är den som ger mesta smaken

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g pumpakött
  • 2 äggulor
  • 2½ dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • Skal och saft av 1 apelsin
  • 1½ dl socker
  • 100-150 g pistagenötter

Gör så här

  1. Koka pumpan i vatten ca 20 min. Häll av vattnet och mixa till puré. Det blir ca 3 dl puré. Låt kallna.
  2. Vispa gulorna och florsockret i en bunke.
  3. Vispa i en annan bunke grädde och crème fraiche till konsistens "vispad grädde".
  4. Blanda purén, grädden och äggblandningen och tillsätt rivet apelsinskal samt saften från den. Häll i sockerkaksform ca 1,5 l och frys i minst 4 timmar.
  5. Smält sockret i torr kastrull. Vänd i nötterna snabbt och häll upp massan på smort
  6. bakplåtspapper i ett ganska tunt lager. Jag hackade nötterna lite grovt. Låt kallna och bryt den sen i lagoma bitar.
  7. Garnera med pistagekaramellen bryten i bitar.

Kommentarer

Hur många äggulor ska det vara??

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…