Punchparfait

En dessert med punch, russin och choklad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 1/2 dl russin
  • 3/4 dl punsch
  • 50 g mandel
  • 75 g mörk choklad
  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl vatten
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Låt russinen svälla i punsch i 4 timmar. Hacka mandel och choklad grovt.
  2. Blanda äggulor, florsocker och vatten i en kastrull, och sjud på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar.
  3. Låt svalna och rör i vaniljsocker och vispad grädde. Vänd ner russin, mandel och choklad.
  4. Häll smeten i en form och frys i minst 6 timmar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…