Punschglass med sockerkokta persikor

För den rätta konsistensen är det bäst att ha en glassmaskin som både rör och fryser glassen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl rårörsocker
  • 6 äggulor
  • 3/4 dl punsch
  • Tillbehör:
  • 2 persikor
  • ½ dl rårörsocker

Gör så här

  1. Blanda mjölk, grädde och hälften av sockret i en rymlig kastrull och koka upp. Passa så att det inte kokar över. Låt blandningen sjuda utan lock ca 20 minuter.
  2. Vispa äggulor och resten av sockret i en stor bunke tills det blir pösigt. Vispa ner gräddblandningen i äggulevispet.
  3. Häll tillbaka alltihop i kastrullen och värm under vispning tills den första kokbubblan syns. Häll snabbt tillbaka i bunken och låt smeten kallna.
  4. Häll smeten i en glassmaskin och kör till en frusen, krämig konsistens. Lägg över glassen i en plastburk med tättslutande lock och förvara i frysen. Ta fram den ca 15 minuter före servering så går den lätt att skeda upp.
  5. Skär persikorna i bitar och sjud dem tillsammans med socker tills de blir lite mjuka. Servera dem ljumma till glassen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…