Punschrutor

Punschen är en fin smaksättare i desserter och bakverk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 6 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • ½ msk bakpulver
  • Glasyr:
  • 2 dl florsocker
  • ½ dl punsch
  • Garnering:
  • Florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och matfett till äggvispet. Rör allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Gör glasyren: Rör samman florsocker och punsch till en slät glasyr.
  5. Stick med en gaffel eller provsticka flera små hål i den nygräddade kakan.
  6. Häll glasyren över kakan. Låt kakan kallna i långpannan.
  7. Skär den avsvalnade kakan i 35 rutor. Pudra över florsockret och servera.
  8. Med smak av choklad: Choklad passar synnerligen bra ihop med punschsmaken. Grovhacka 100 g mörk blockchoklad och blanda ner i smeten så får kakorna fin chokladsmak och blir trevligt prickiga.
  9. Utan alkohol: Vill du baka punschrutorna utan alkohol går det bra att istället använd Arrak hushållsarom. Blanda ½ dl vatten med ½ tsk Arrak hushållsarom så får du ändå en god smaksättning till kakan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…