Rabarber-marängpaj

Gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör eller margarin
  • Fyllning:
  • 600 g rabarber, skivad
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma, stött
  • 1 msk smör
  • 500 g jordgubbar, klyftade
  • Maräng:
  • 5 st äggvitor
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Mixa ihop ingredienserna till pajdegen, plasta in och låt vila i kyl minst en timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Lägg rabarber, socker, kardemumma och smör i en ugnsfast form och grädda i 15 minuter.
  4. Låt svalna och blanda sedan med jordgubbar.
  5. Ta ut degen, kavla ut till en platta och lägg i en smord pajform (25 cm). Nagga degen, sätt folie på insidan så att degen inte ramlar ner vid gräddningen och ställ i kyl 30 minuter.
  6. Grädda pajskalet i 200 grader i 10-15 minuter tills det börjar få färg, ta bort folien efter 5 minuter. Låt svalna.
  7. Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt socker under vispningen.
  8. Fyll pajskalet med rabarberblandningen och bred över marängen toppigt.
  9. Baka i ugn på övervärme eller grill i 250 grader tills marängen är gyllenbrun.
  10. Tips: Här passar det bra att tillsätta nötter, mandel eller russin i fyllningen. Kardemumman kan bytas ut mot kanel eller vanilj.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…