Rabarber och rosensaft

Här förenas rabarberns syrlighet med en fräsch blomsmak. Tips: Rosenvatten hittas lättast i affärer som saluför utländska varor, eller ev i en välsorterad livsmedelsbutik.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kilo rabarber
  • 2 liter vatten
  • 5 dl strösocker
  • Saften av 2 citroner
  • 1 - 2 tsk rosenvatten

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i ca 3 cm långa bitar. Koka dem i vattnet i 15 minuter utan omrörning. Sila av i en finmaskig sil eller silduk, ca 1 t imme.
  2. Häll saften i en gryta och tillsätt sockret. Koka kraftigt tills sockret smält. Rör om då och då. Tillsätt citronsaft och rosenvatten. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Låt kallna. Späd med vatten till önskad smak.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…