Rabarberbakelse med ricotta och mynta

Lättbakad och väldigt smaskig bakelse...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 smördegsark, tinade, 12x10 cm
  • 2 msk honung
  • 1,5 dl ricotta
  • 1 dl mynta, finhackad
  • 4 msk råsocker
  • 8 rabarberstänger, 8 cm långa
  • Vispgrädde och crème fraiche efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 215 grader.
  2. Skär ut smördegsarken till rätt storlek. Värm honungen i kastrull på mycket svag värme eller i mikrovågsugn så att den blir rinnande. Pensla smördegsarken med honungen.
  3. Platta till mittdelen av smördegsarken försiktigt. Bred ricottan över mitten och lägg finhackad mynta över. Strö hälften av råsockret över ricottan.
  4. Skölj rabarberna och skär dem i så tunna längder som möjligt. Gärna cirka 5 mm. Varva rabarbern över ricottan och tryck ner dem försiktigt. Strö över resten av råsockret.
  5. Lägg pajerna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
  6. Servera med vispad grädde blandad med crème fraiche.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…