Rabarbercompotte med vaniljsås

En efterrätt med kompott på rabarber som serveras med vaniljsås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g glasrabarber
  • 1 dl vitt vin
  • 1.75 dl strösocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Vaniljsås:
  • 1 vaniljstång
  • 24 dl mjölk
  • 6 äggulor
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Skala rabarbern och skär den i cm stora bitar.
  2. Koka upp vitt vin, citronsaft och strösocker.
  3. Lägg i rabarbern och sjud under lock i ca 5 min eller tills rabarbern är mjuk.
  4. Låt svalna.
  5. Vaniljsås:
  6. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjölken och lägg i vaniljstången. Låt allt koka upp.
  7. Vispa äggulor och socker tills blandningen är tjock och fluffig. Häll den varma mjölken över äggblandingen och rör om ordentligt.
  8. Häll tillbaka i kastrullen och sjud upp tills första bubblan syns under omrörning. Låt svalna.
  9. Servera rabarbern i en vacker skål med såsen i en såsnipa.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…