Rabarberfool på engelskt sätt

Någonting läskande till efterrätt...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g rabarber, skuren i bitar
  • 2 dl jordgubbssaft
  • 3 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl potatismjöl + 1/2 dl vatten
  • 1 paket (2 1/2 dl) vaniljsås, vispbar
  • Mynta eller citronmeliss

Gör så här

  1. Gör först en rabarberkräm.
  2. Använd stålkastrull eller plastbelagd kastrull. Koka rabarberbitarna med saft, vatten och socker cirka 5 minuter tills rabarbern är mjuk.
  3. Ta upp 4 bitar till garnering på en gång de kokat upp. Rör ut potatismjölet i vattnet. Dra kastrullen av värmen och rör ner potatismjölet.
  4. Sätt kastrullen tillbaka på plattan och rör tills det kommer ett kokplopp i krämen. Sätt kastrullen i kallt vatten så krämen kyls snabbt.
  5. Vispa vaniljsåsen till fast skum.
  6. Klicka vaniljsås och rabarberkräm omväxlande i höga glas. Ta ett drag med en sked genom glaset så att skikten blandar sig i slingor.
  7. Garnera med rabarberbitar och mynta eller citronmeliss.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…