Rabarber/jorgubbskompott

En super god efterrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 1,5 tsk kardemumma
  • 3 dl socker
  • 0,5-1 liter jordgubbar
  • Digestivkex , krossade
  • 1 pkt vaniljvisp

Gör så här

  1. Skala och skölj rabarberna och skär dem i ca 2 cm långa bitar.
  2. Lägg rabarberbna i en vid kastrull.
  3. Tillsätt socker och kardemumma, kan tillsätt lite vatten.
  4. Koka allt på svag värme i ca 10 min.
  5. Ta kastrullen från värmen.
  6. Noppa och skär jordgubbarna i bitar och lägg i kompotten och rör runt.
  7. Servera med krossade kexsmulor på toppen och vaniljvisp.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…