Rabarberkaka

Riktigt gott och sommrig efterrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 150 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 4 dl mjöl
  • 1 dl socker
  • Fyllning:
  • 400 g rabarber
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 150 g smör
  • 2 dl vatten
  • 4 dl mjöl
  • 2 msk kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • Servering:
  • Vaniljvisp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smör i en kastrull.
  3. Blanda havregryn, mjöl och socker, rör ner smöret.
  4. Tryck ut blandningen i en kakform.
  5. Grädda botten i 10 min tills den har fått färg, låt svalna.
  6. Skala och skär rabarberna i bitar, blanda 1 dl av sockret med rabarberna.
  7. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
  8. Smält smör i en kastrull.
  9. Häll på vatten och värm till kokpunkten.
  10. Vispa ner det i äggblandningen. Blanda mjöl, kardemumma, bakpulver och rör ner i äggsmeten.
  11. Vänd ner rabarberna i smeten och häll den över den förgräddade botten.
  12. Grädda kakan 1 timme i 200 grader i nedre delen av ugnen, låt svalna något och servera med vaniljvisp till.

Kommentarer

Helt underbar rabarberkaka. Hela familjen älskade den här kakan. Kommer att göra en till redan idag.
Gjorde den här kakan till fikat på jobbet i veckan, och det blev idel lovord. En helt underbar rabarberkaka!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…