Rabarberkaka

Nu är det säkert många som ser att rabarbern börjar växa. Då är det dags att baka en smaskig rabarberkaka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ kg rabarber
  • 80 g socker
  • 1 dl vatten
  • Deg:
  • 150 g smör
  • 200 g socker
  • 3 ägg
  • 150 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Tillbehör:
  • Vispad grädde (valfritt)

Gör så här

  1. Skölj rabarberna, skär dem i små bitar och koka tillsammans med socker 10 min. Sila ifrån saften och spara den.
  2. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i ½ dl av den sparade saften från rabarberkoket.
  3. Sikta mjölet blandat med bakpulver och vänd ner det i degen. Tillsätt rabarber och vänd försiktigt ner dem i degen. Häll degen i smord springform och grädda ca 20 minuter i 200 grader.
  4. Servera med vispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr