Rabarberkaka glutenfri

Här kan man med fördel byta ut till annan frukt. Själva bottnet är supergod!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 4 bittermandlar
  • 250 g Kesella gärna jordgubb/lime
  • 1 dl Ljust basmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Drygt 3 dl rabarber i skivor
  • Florsocker
  • Vaniljsås till serveringen

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda ner kesellan. Blanda basmjöl, bakpulver, salt och bittermandel i en skål för sig och rör sedan ner det i smeten.
  2. Smörj och bröa en kakform, helst med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och strö sedan över rabarberna.
  3. Grädda i 200 grader ca 35-40 minuter. Pröva med en sticka. Låt kaka kallna. Sikta över lite florsocker och servera med vaniljsås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…