Rabarberkaka i portionsform

Äntligen är rabarbern här.....ja inte här i norr.....men som tur var på andra ställen. Bakade en ny rabarberkaka, blev mycket bra, det ända felet var att jag var för snål med rabarbern. Sätter mer nästa gång.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1,7 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3-4 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • Fyllning/garnering:
  • Rabarber, efter tycke och smak
  • Pärlsocker
  • Kallt smör, tunna, tunna skivor

Gör så här

  1. Ugn: 200 grader
  2. Skölj rabarbern, och skär den i små fina bitar.
  3. Rör smör, vaniljsocker och socker fluffigt, och tillsätt därefter äggen.
  4. Blada samman vetemjölet med bakpulvret, och sikta ned detta i smeten omväxlande med mjölken.
  5. Rör försiktigt smeten jämn, och fördela den i formarna. Jag tog dubbla stora bullformar.
  6. Lägg en lagom mängd rabarberbitar i varje form, och tryck ned dem något i smeten.
  7. Strö pärlsocker över kakorna, och hyvla med osthyveln tunna skivor iskallt smör, Som du lägger ovanpå varje kaka.
  8. Grädda i ca 15 minuter, kolla med sticka.

Kommentarer

Gjorde dubbel sats i en gång och tur var väl det. Jättegoda .
Hörs goda ut.Skall baka dom nån dag.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…