Rabarberkaka med mandel och ingefära

I kakan ingår bl a syltad ingefära samt den sirap som ingefäran ligger i. Ingefäran ger en fin smak tillsammans med rabarbern.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g sötmandel
  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 2 dl extra fint vetemjöl (Kungsörnen)
  • 450 g rabarber
  • ½ dl socker
  • ½ msk finhackad syltad ingefära
  • 1 msk ingefärssirap
  • 1 tsk maizena
  • 1 dl flagad mandel
  • Till garnering:
  • Florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Mal mandeln och rör samman den med smör och socker till en porös massa. Vispa ned ägg och blanda i mjöl till en kladdig deg. Ansa och skär rabarbern i tunna skivor. Blanda dem med socker, syltad ingefära, sirap från ingefäran samt maizena.
  3. Fördela ca 2/3 av kakdegen i en form med löstagbar kant. Lägg på rabarberblandningen och klicka resten av degen ovanpå. Degen behöver inte täcka helt. Toppa med flagad mandel och grädda kakan i mitten av ugnen ca 50 minuter. Pudra över florsocker.
  4. Servera kakan med lättvispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mydreamcookies

Cookie dough

Använd kakdegen i bland annat i glass, muffins, sockerkaka. God även som den är för den som gillar att äta kakdeg. 😉

@fetgnu

Stött kardemummacookie

Telefonen ringer och 1 timma får du fikagäster. Vad ska du bjuda på? Här kommer räddaren i nöden, ett enkelt och snabbt recept som…