Rabarberkaka med mandelglasyr

Saftig rabarberkaka till kaffe. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten på formen!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mandelglasyr:
  • 100 g smör
  • 75 g mandelspån
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 1 msk vaniljsocker
  • Kaksmet:
  • 175 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl gräddfil
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 400 g rabarber

Gör så här

  1. Ugn: 175 grader.
  2. Börja med mandelglasyren:
  3. Blanda alla ingredienserna, utom vaniljsockret, till mandelglasyren i en kastrull. Låt det sjuda någon minut under omrörning. Ta av kastrullen från värmen och rör ner vaniljsockret.
  4. Skölj och ansa rabarbern. Skär den i bitar, ca 2-3 cm långa.
  5. Kaksmeten:
  6. Rör smör och socker ljust och pösigt. Tillsätt äggen och rör ytterligare en stund. Rör ner gräddfilen. Blanda de torra ingredienserna och rör hastigt ner dem i smeten. Bred ut smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Tryck ner rabarberbitarna tätt i smeten.
  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 45 minuter. Bred mandelglasyren över ytan och grädda i ytterligare ca 15 minuter. Servera eventuellt vaniljglass eller lättvispad grädde till.

Kommentarer

Inte gott med vaniljsocker i glasyren!Den kakan åkte i soppåsen.
Glömde trycka på en röst det får man inte glömma
Har bakat din otroligt goda rabarberskaka idag. Den kommer jag att göra flera gånger älskar rabarber. Tack för receptet
Jättegod!! Rabarber och tosca var en jättegod kombination! Denna kaka kommer jag att göra fler gånger. Tack för ett bra recept!
Mycket god och matig kaka som återspeglar årstiden. Jag hade bara hälften mängd rabarber att tillgå, men det var utmäkt.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…