Rabarberknyten

Rabarber inbakad i "portionsaskar" av smördeg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 mördegsplattor
  • 200 g rabarber
  • 4-6 msk strösocker
  • 1 krm ingefära
  • 1 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Ta fram degplattorna ur paketet en stund innan de skall kavlas.Skölj o skär rabarbern i ca 2 cm långa bitar.Blanda socker,ingefära o potatismjöl med rabarberbitarna.
  2. Kalva ut degplattorna något så att man kan skära varje i två fyrkanter.Lägg i en rågad matsked rabarberblandning på varje fyrkant.Vik upp hörnen o nyp ihop ordentligt över fyllningen.
  3. Grädda i 225 grader ca 15 minuter eller tills bakverken fått fin färg.
  4. Servera dem lätt avsvalnade med vaniljglass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…