Rabarberkompott med citrongräs och ingefära

De enklaste sätten att njuta rabarber är de godaste. Mängden socker beror på hur syrlig rabarbern är så smaka dig fram. Skala ingefäran om skalet är torrt och segt men hoppa över det annars.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 650 g rabarber
  • 200 g socker
  • 1 kraftig stång citrongräs
  • 5 cm färsk ingefära
  • 1-2 tsk potatismjöl

Gör så här

  1. Skala rabarbern med potatisskalare eller vass kniv. Skär i centimetertjocka bitar. Lägg i en rostfri eller teflonkastrull tillsammans med sockret.
  2. Lägg citrongräset på en skärbräda och bulta det mjukt med baksidan av en kniv eeller en mortelstöt. Lägg i kastrullen. Skiva ingefäran tunt och lägg i kastrullen.
  3. Sjud försiktigt rabarbern på låg värme tills den mjuknat. Smaka av med mer socker om det behövs. Red av med maizena utvispat i lite kallt vatten om kompotten blir allt för vattnigt. Låt svalna.

Kommentarer

Gjorde denna och serverade tillsammans med glass, det var en höjdare! Sött, syrligt med lite sting, perfekt dessert!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…