Rabarberkräm (Båtmat)

Lätt och snabbt att laga ombord. Rabarber håller sig bra inslagen i papper så svalt som möjligt, t ex i ett fuktfritt kölsvin. Gott till rabarberkrämen är syltad ingefära blandad med Kesella Gourmet. Syltad ingefära är inlagd i större bitar i en sirapsliknande sockerlag. Finhacka får man göra själv och för lite extra sötma kan man använda själva sirapen också.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 l ansade och finskurna rabarber
  • 4 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 kanelstänger eller 1 tsk mald kanel
  • Ca 3 msk maizena
  • Tillbehör:
  • 1 dl Kesella Gourmet
  • 2 msk finhackad syltad ingefära

Gör så här

  1. Koka upp den fint skurna rabarbern i vatten tillsammans med socker och kanel. Låt småkoka ca 15 minuter. Rör ut maizena i litet kallt vatten och vispa ned det i den kokande krämen. Låt den koka upp igen och sedan svalna.
  2. Servera krämen ljummen eller kall tillsammans med ingefärskesellan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…