Rabarberlemonad

Friskt, syrligt och svalkande.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 1 l vatten
  • 500 g socker
  • 2 msk citronsyra
  • 2 citroner (lemons)
  • 2 tsk atamon

Gör så här

  1. Skölj och skiva rabarbern tunt (skala inte). Koka upp med vatten tills den går sönder, ca 10 minuter. Sila saften, häll tillbaka i kastrullen och tillsätt socker, citronsyra och saften från pressad citron. Koka upp och rör om till sockret löst sig. Dra av från värmen, skumma och tillsätt atamon. Häll upp på väl rengjorda varma flaskor ända upp till korken och förslut.
  2. Hållbar i upp till ett år om den förvaras svalt

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…