Rabarbermousse på mandeltårta

Är nog gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g mandelmassa
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • 300 g späd rabarber
  • ½ dl vatten
  • 3/4 dl gelésocker multi
  • Skal av 1 lime
  • Garnering:
  • Minipenséer eller rosenblad eller färska bär

Gör så här

  1. Riv mandelmassa och vispa den kraftig tillsammans med smöret.
  2. Tillsätt äggen, ett i taget under fortsatt vispning.
  3. Häll smeten i smörad och bröad bakform med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
  4. Grädda längst ner i ugnen i 175º, 20-25 minuter.
  5. Låt kallna.
  6. Lyft mandeltårtan försiktigt ur formen. Rengör formen och lägg ner tårtan igen.
  7. Skala rabarbern, skär den i mindre bitar. Lägg i en kastrull, tillsätt vatten och koka under lock ca 5 minuter tills rabarbern blir mjuk.
  8. Rör ner gelésockret och låt det koka upp igen. Häll upp i en skål och låt kallna.
  9. Vispa grädden, blanda ner det rivna skalet och den kalla rabarberkompotten. Bred moussen över kakan.
  10. Täck med plastfolie och låt stå i frys 4-6 timmar.
  11. Ta fram ca 2 timmar före servering.
  12. Kakan ska vara tinad men moussen kan
  13. gärna vara lite hård. Garnera med minipanséer, rosenblad eller färska bär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…