Rabarberpaj

Underbart god paj.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajbotten:
  • 1 1/2 dl sötmandel
  • 3 msk florsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 500 g rabarber
  • 1 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vetemjöl
  • Garnering:
  • Mandelspån

Gör så här

  1. Mal mandeln och blanda samman den med florsocker och vetemjöl. Finfördela matfettet i mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta raskt ihop till en deg. Låt degen vila kallt i ca 30 minuter.
  2. Tryck fast en aluminiumfolieremsa överst runt om kanten och låt den stå ytterligare ca 15 minuter.
  3. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter mitt i ugnen. Ta bort folieremsan.
  4. Skala rabarbern om den är grov. Skär den i 5 cm långa bitar. Lägg rabarbern tillsammans med 1 dl strösocker i en kastrull. Sjud rabarbern på svag värme under lock ca 5-10 minuter.
  5. Vispa ägg och 2 dl strösocker ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten ihop med grädden.
  6. Häll äggsmeten i det förgräddade pajskalet. Fördela rabarbern över äggsmeten. Strö över mandelspån.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 30 minuter eller tills pajen har fått färg och har stannat. Bjud pajen ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…